03 липня 2013

Великі прорізані квадрати

Великі прорізані квадрати на полотні вирізують в середині декоративних бордюрів, які вишиті гладдю. Прорізані ділянки заповнюють вишивкою.
Стібки гладдю у бордюрах можуть бути різної довжини, утворюючи різноманітні візерунки. В таких вишитих прямокутниках і квадратах нитки групують і обрізають, як і при роботі з квадратними блоками. Великі прорізані квадрати завжди мають в середині число ниток полотна, кратне 4.

- квадрат з прямим краєм - виконують однакові стібки гладдю, обрізають перші і останні 4 нитки полотна з кожного боку квадрата. Обвивають або вишивають проріджені нитки.


 - квадрат з фестонами - вишивають 4 стібки гладдю на 4-х нитках тканини, потім 5 стібків на 8-ми нитках і знов 4 стібки на 4-х нитках тканини. Обрізають в середині нитки.


- зірка - виконують один стібок гладдю через 8 ниток, потім кожен стібок на 1 нитку коротший, поки не дійдуть до стібка через 2 нитки, далі навпаки  додають по 1 нитці на стібку і завершують стібком через 8 ниток полотна.


- ромб - виконують один стібок через 2 нитки полотна, додають по 1 нитці для кожного стібка, поки не дійдуть до стібка через 8 ниток полотна. Потім віднімають по 1 нитці на стібку і завершують стібком через 2 нитки полотна.

Немає коментарів:

Дописати коментар