06 жовтня 2018

Серветка «Снятинська»


Вишити серветку  мене надихнув  День снятинського  вишиття, який відбувся в Майстерні Магди Дзвін 11 серпня 2018р. з чудовою вчителькою Галиною Ліщинською.
Розміри: 49 х 41 см

Для вишивки серветки я використала:

Рівномірне бавовняне полотно №30  коломийського виробництва, кручені бавовняні нитки Canaris,  Filo di scozia №8 і №12, DMC №8, бавовняні нитки муліне DMC (якими вишито низинку).

Використані техніки:
Довбане, пряма і коса лічильна гладь , снятинська мережка (зерновий вивід з вивороту, який поширений на Покутті), низинка замкова і виповнення низини, ретязь, мережка прутик, рубцювання. Дані техніки використовувались при вишиванні снятинських сорочок (Покуття).







 
 

Взір взято з уставки і манжета сорочки, яка належить Майстерні Магди Дзвін.

Давня сорочка була вишита на дрібнесенькому конопляному полотні крученими бавовняними нитками. Ім’я вишивальниці, на жаль не зафіксовано.
світлина зі сторінки Майстерні МаҐди Дзвін

світлина зі сторінки Майстерні МаҐди Дзвін

 
Львів, вересень 2018. Тетяна Смольська
 

 

4 коментарі:

  1. Яка краса!!!
    Скільки роботи за цими світлинами, скільки творчості та натхнення.... Браво!

    ВідповістиВидалити
  2. Прекрасні роботи і чудовий блог, пані Тетяно! Хочеться лише побажати трохи більше уваги до рідної мови, перепрошую за такий докір, бо слова "віткритки" немає в українській мові. Є слово "листівка" від "лист" або "листування". На мою думку, варто бути трохи уважнішими до слів і не лише з поваги до мови, а й з практичної точки зору: той, хто шукатиме в інтернеті зразки листівок не знайде, на жаль, Ваші чудові роботи, бо у запиті писатиме саме "листівка". Щиро бажаю успіху і натхнення! А роботи дійсно - прекрасні!!!

    ВідповістиВидалити