12 липня 2013

Перевиті прутики





Перевиті прутики (перевиті стовпчики) - це декоративний різновид подвійного прутика.
Спочатку виконують подвійний прутик. Далі закріплюють робочу нитку  посередині прорідженої смуги. Вводять голку зліва на право під другим і над першим прутиком. Повертають голку вліво, перекручуючи прутики між собою і затягують нитку, щоб прутики стягнулися. Далі починають все спочатку.
 

 

Перевиті прутики з бісером


Спочатку виконують подвійний прутик. Далі закріплюють робочу нитку  посередині прорідженої смуги. Вводять голку зліва на право під другим і над першим прутиком. Повертають голку вліво, перекручуючи прутики між собою і затягують нитку, щоб прутики стягнулися. Нанизують на голку бісеринку і підсувають її щільно до перевитого прутика.
 
 

Перевиті зміщені прутики з двома і трьома перестановками


 

Прутики з подвійним перевиттям

 

Виконують мережку подвійний прутик на двох нитках висотою 2 см. Далі закріплюють робочу нитку  посередині прорідженої смуги. Вводять голку зліва на право під четвертим та третім і над другим та першим прутиком. Повертають голку вліво, перекручуючи прутики між собою і затягують нитку, щоб прутики стягнулися.
 

 

Перевиті і розділені прутики


Виконують мережку подвійний прутик на чотирьох нитках висотою 2 см. Увага! Перший і останній прутик виконують на ДВОХ нитках.
Далі закріплюють робочу нитку  посередині прорідженої смуги. Вводять голку зліва на право під половиною ниток другого прутика і над першим прутиком. Повертають голку вліво, перекручуючи прутики між собою і затягують нитку, щоб прутики стягнулися. Таким чином вишивають до кінця, переплітаючи половину ниток кожного наступного прутика з половиною попереднього.
 

 

Перевиті і розділені прутики, зібрані в групи по три


Виконують мережку подвійний прутик на чотирьох нитках висотою 2 см.
Далі закріплюють робочу нитку  посередині прорідженої смуги. Переплітають половину ниток другого прутика з першим прутиком, половину ниток третього з половиною ниток другого і всі нитки четвертого з половиною ниток третього. Далі вишивають все спочатку.
 

Перевиті прутики в групах по чотири

 
 
 
 

 

Первиті і зміщені прутики в групах по чотири

 
 

3 коментарі: