23 червня 2013

Дитяча вишиваночка

Нарешті завершила вишиванку для свого синочка Назарчика. Вишивала довго з перервами і роздумами і тепер сорочечка готова. Ось трошки сонячних фотографій:

 
Перед сорочечки:

 
А тут комір та низ рукава:
 

4 коментарі:

  1. Така чудова і так пасує сонечку маленькому. А в мене до Вас запитання з цього приводу. Коли Ви робите зубцювання? Вже післи того, як зшили сорочку, чи окремо на кожній деталі? Бо я зробила за Вашим МК окремо, а тепер думаю, як би то його зібрати докупи :) Якби то ще знайти десь МК з послідовності робіт, що за чим і коли робиться. Бо коли перша в житті вишиванка, то завжди будуть помилки.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для мене теж вишити - це найпростіше, а от коли треба збирати все до купи, то починаю задумуватись))) тут МЕРЕЖКУ ДЛЯ ЗУБЦІВ робила ще на викрійках. Далі поясню на прикладі коміра:
      Викроїти клеєву основу без припусків на шви і приклеїти з вивороту до лицевої половини коміра (до верхнього коміра). Скласти верхній і нижній комір лицем до середини. Зшити. Підрізати припуски на куточках зшитого коміра на 45°. Вивернути на лицевий бік (тонкощі пошиття комірів я тут пропустила). Припрасувати.
      І тут увага: лише тепер СКРІПИТИ ЗУБЦІ МІЖ СОБОЮ.
      з рукавами і низом сорочки теж саме: обверлочити припуски на шви, зшити бічні шви рукавів, розпрасувати з вивороту припуски на шви в різні боки, підігнути краї рукавів з допомогою мережки одинарний прутик і тільки тепер скріпити зубці між собою.

      Я зустрічала, коли рукава підгинали і скріплювали зубці ще на викрійках, а потім зшивали. Можна й так. Але так буде менш охайно (це якщо бути дуже прискіпливим).
      З коміром так не вийде - зубці слід скріплювати лише після пошиття.
      Удачі!

      Видалити
  2. Про пошиття цікаво почитати у Оленки Данівої:
    http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/38-445-8

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую. Все зрозуміло. Я вже на своїх помилках також дещо зрозуміла. :)

    ВідповістиВидалити