17 червня 2013

Маячок сердечко




      Матеріали: полотно  для вишивання, вишивальна і швейна голка, нитки муліне, синтепон, ножиці, бісер.

1. Маячки можна вішати на ножиці, можна використовувати як гольнички, а можна я як декорацію, наприклад, вішати на дерев’яних гачечках з заокругленими петлями.

2. Вишити на п’яльцях 2 заготовки для маячка за схемою.

3. Обшити контури вишивки швом «вперед голкою» і вирізати деталі з врахуванням припусків на шви.

 
 
    4. У вузьких місцях припуски надсікти ножицями.

 
5. За схемою  зробити шнурівку: відрізати по 20 см червоної і білої нитки муліне, не ділячи їх на пасма. Білу і червону нитки зв’язати вузлом – утвориться нитка довжиною 40 см. Нитку натягнути і туго скрутити в протилежні боки. Скручену нитку тримати в повітрі і, не відпускаючи кінців нитки, послаблювати натяг нитки, при цьому нитка сама буде закручуватись в шнурок. Кінець утвореного шнурка зав’язати на вузол. 
 
 
6. Пришити шнурок  в верхній частині однієї з половинок сердечка. З його допомогою маячок буде одягатись на ножиці. Слід одразу  приміряти довжину шнурка – якщо маячок вільно зав’язуватиметься на ручці ножиць, значить довжина достатня.

7. У нижній частині однієї з половинок  пришити подвійну  бісерну нитку  з трьома білими бісеринками і червоним кінчиком. Це потрібно для того, щоб маячок висів і не плутався в лезах ножиць.

8. З’єднати деталі швом для зшивання гольниці: при зшиванні голка захоплює лише стібки «вперед голкою». Перед тим, як повністю зшито дві деталі, набити маячок синтепоном.
 
 

4 коментарі:

  1. Яке миле!
    Шановна Тетяно, дозвольте перепостити ваші майстер-класи (зрозуміло, з активним посиланням на ваш блог та вказанням авторства) на наш сайт і форум http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/ ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дозволяю) Користуйтесь на здоров'ячко. Я теж багато чому вчусь на вашому форумі. Це найкращий форум про українську вишивку)

      Видалити
    2. дякую красно! Це найкращі слова на мою працю і працю ще 300 форумчан :) Посилання на ваш МК вам надішлю.
      Ще раз дякую :)

      Видалити
  2. Як гарно! Натхнення невичерпного вам, Тетяно!

    ВідповістиВидалити